A távhő az a közszolgáltatás, melynek technológiája és szabályozása a legtöbbet változhat az elkövetkező évtizedben. A töredezett, helyileg szabályozott iparágba a kogeneráció révén sikerült új erőforrásokat bevonni és új beruházásokat indítani. A frissen liberalizált piacon megjelentek az aranybányának tűnő, megújuló erőforrásokra építő biogáz és biomassza alapú technológiák. A távhőszolgáltatók között egyaránt megtalálhatóak a veszteséget termelő önkormányzati vállalatok és a nyereséges magáncégek.

 

View Távhő in a larger map. A színek jelentése: Geotermikus energiával termelt hő, Kevesebb mint 700 lakást ellátó szolgáltató, 700 - 3 000 lakást ellátó szolgáltató, 3 000 - 10 000 lakást ellátó szolgáltató, 10 000 - 250 000 lakást ellátó szolgáltató A fekete pont a jel közepén a kapcsoltan termelt hőt értékesítő szolgáltatókat jelenti.

A fenti térképen összegyűjtöttük a Magyarországon működő távhőszolgáltatókat. A különböző színek az eltérő mérettartományban működő szolgáltatókat jelölik. Magyarországon a távfűtésre használt hő közel 80%-át állítják elő kapcsoltan.

A bejegyzés trackback címe:

https://visegradinvestments.blog.hu/api/trackback/id/tr62063313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása